Sport: fontos az egészség

mmer újra Hall és olvas: a rendszeres testmozgás fontos az egészségnek. De az? És ha igen, milyen hatással van a rendszeres sportképzés a testünkre? Meg fogjuk mondani, hogy a sport egészséges vagy egészségtelen, és milyen hatással van a sportképzés a szív-és érrendszerünkre, az izmainkra, a csontjainkra és az anyagcserénkre.

Miért fontos a sport?

Szinte minden második német most szinte nem vesz részt a sport. Miért nincs idő a rendszeres sportprogram, sok oka van ennek: a szakmai élet gyakran stresszes, és a többi szabad idő használják a sport helyett a család, barátok vagy más hobbik. Ugyanakkor a sport szükségszerűen utal az egészséges életmód. És a sport, ez nem jelenti azt, hogy egy kis séta a tömb vagy az út a következő szupermarket: legalább 30 perc van, hogy egy erőfeszítést legalább mérsékelten-ideális esetben három-négy alkalommal egy héten.
Sport: egészséges vagy egészségtelen?

A sportot egészségesnek tartják, és ez is – legalábbis, ha jól működik. Mert rendszeres sport képzés

erősíti az immunrendszert, többek között támogatja a kardiovaszkuláris rendszert és sok betegséget megelőzhet. De bárki, aki eltúlozza a sport fizikai megerőltetésével is egészségtelen. A túl sok testmozgás eredménye lehet fájdalmas izmok, hanem sportsérülések, mint a meniszkusz károsodás, keresztszalag törések vagy fröccsenés. Ezen kívül, ez egészségtelen sport, ha a test nem kap elég időt regenerálódni edzés után. Ahhoz, hogy a sport egészséges és egészségtelen legyen, gondosan meg kell vizsgálnia a családi orvos után egy hosszú szünet a sport, mielőtt elkezdené a képzés újra. Azt is ellenőrizni, hogy milyen jó az egészségre, valamint, hogy melyik sportok alkalmasak az Ön számára, és melyik nem. Ezen kívül, a meglévő betegségek, akkor dolgozzon ki egy ésszerű képzési tervet.

A Sport egészséges a szívnek. Rendszeres tartóssági képzés erősíti a szívizmok-így a szív is gazdaságosabb. A fokozott izomzatnak köszönhetően a szív minden ütéssel több vért pumpálhat a testbe, így ritkábban kell vernie. Ez enyhíti a szívet, és a szívizom jobban tud vérezni a két ütés közötti szünetekben. Emellett rendszeres testmozgás révén az erek rugalmasak maradnak-az erekben csökken a rezisztencia – és csökken a magas vérnyomás kockázata. A meglévő magas vérnyomás, sport képzés segíthet csökkenteni a magasabb szintű újra. Itt azonban létre kell hoznia egy megfelelő képzési tervet, valamint az orvos.

A rendszeres testmozgás azonban pozitív hatással lehet a cukorbetegségre is, ami már létezik. Mert a cukorbetegek a vércukorszint csökken, mint az egészséges emberek. Mint a magas vérnyomás, hanem igaz a cukorbetegség: konzultáljon orvosával először, hogy elkerüljék a lehetséges kockázatok vagy károk. Erős csontok keresztül sport A sportképzéseknek köszönhetően a csontjaink egy új csont képződésére ösztönöz. Ez a folyamat az életkor egyre fontosabb, mert a csontsűrűség 35. 40-ig. A kor lassan csökken, a csontritkulás pedig-a kockázat növekszik. A megfelelő sport képzés, csontveszteség megelőzhető. Rendszeres sport gyakorlatok egyformán pozitív hatással vannak a testsúly két módon: Először is, sok kalóriát égetnek a sportvezetés során. Pontosan hány kalória égett függ több tényező. A sporton kívül különösen fontos a testsúly, valamint a gyakorlatok időtartama és intenzitása. Másrészt, rendszeres testmozgás is növeli a bazális metabolikus ráta. Ez jelzi, hogy mennyi energiát fogyaszt a test nyugalomban. Minél több izmod van, annál nagyobb az anyagcseréd. Ha jól edzel, több energiát égetsz el nyugalomban, mint egy képzetlen ember. Ezért a fogyás nem csak tartós képzés, hanem rendszeres, célzott erő képzés Izomépítés.

A küzdelem a haszsír ellen

Rendszeres testmozgás lehetővé teszi, hogy csökkentse a testsúly -, ezért veszélyes haszsír (zsigeri zsír). Mélyen fekszik a hasüregben, és beborítja a belső szerveket. Ez veszélyes, mert ideális összpontosítás a különböző gyulladáscsökkentő hírvivők. A hasüreg, akkor terjed az egész szervezetben, növeli a vaszkuláris betegség vagy cukorbetegség hosszú ideig. Csökkenti a has zsír, elsősorban alkalmas állóképességi sportok, mint a Jogging, séta, úszás vagy kerékpározás. Ha követi az egyik ilyen sport, mozog legalább fél óra, vagy jobb egy kicsit tovább. Mert csak akkor jön a zsírégetés a helyes úton.

Mentálisan fitt köszönhetően sport

A sport hatással van a fizikai formánkra: a sportemberek sokkal fiatalabbnak tűnnek a társaiknál, akik nem vesznek részt a sportban, amikor olyan fiziológiai paramétereket tekintenek meg, mint a kardiovaszkuláris funkció. A testmozgás mellett a rendszeres testmozgás is befolyásolja a mentális fitness. A Sport célja egyrészt a mentális képességeink javítása, a vérkeringés javításával. Ha az agy jobban vérzik, több tápanyagot és oxigént kap. Másrészt az agyat a rendszeres sportképzés megfiatalítja, de hatékonyabban is használható. Milyen hatása van a rendszeres testmozgásnak az agyunkra, de ki kell vizsgálni.

Kategória: Blog, Egészségügy, Sport | A közvetlen link.